estetica dentara

 

Date generale despre estetica dentara si faciala

Indiferent de cultura caruia apartine un individ, estetica dentara si faciala are un impact puternic, contribuind la crearea unei bune impresii. Un zambet estetic este un zambet care transmite in primul rand ideea ca individul este preocupat de ingrijire si acorda importanta modalitatii in care este perceput in exterior.
Estetica dentara s-a nascut din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai frumos. Aceasta specializare se adreseaza pacientilor care isi doresc dinti sanatosi, armonizati cu fizionomia lor si nu in ultimul rand cat mai albi. Pentru aceasta trebuie acordat un interes sporit in principal: curateniei dentare, simetriei naturale a zambetului si fetei si culorii dintilor.
Alaturi de estetica dentara, estetica faciala contribuie in mod evident la modul in care este perceput un individ. Aceasta presupune diverse tehnici prin care se creeaza un zambet frumos, definit de buze pline, o piele fina si lipsita de imperfectiuni: diminuarea ridurilor, corectia conturului facial, remodelarea buzelor.

Tehnicile folosite de noi in ceea ce priveste contributia la estetica dentara si faciala

Modificarea zambetului prin transformarea celebrului “gummy smile”, care presupune descoperirea completa a dintilor si a unei parti din gingie. Pentru aceasta procedura a esteticii dentare utilizam toxina botulinica, prin care construim, fara a fi invazivi, un zambet cu aspect natural.
Albirea dentara o realizam prin intermediul a doua tehnici, utilizate in functie de necesitatile pacientului: albirea endodontica si albirea tuturor dintilor. Albirea dentara se efectueaza in doua principale etape: realizarea gutierelor necesare albirii si albirea propriu-zisa cu substanta destinata acestui scop. Pacientul primeste gutierele si substanta de albit, pentru a caror utilizare corespunzatoare la domiciliu i se face un instructaj. Datorita faptului ca substanta va fi dozata in functie de necesitatea si preferintele pacientului, nu vor aparea sensibilitati dentare.
Estomparea ridurilor faciale si modificarea volumului buzelor prin diminuarea ridurilor, corectia conturului facial, remodelarea buzelor. Bineinteles, si in aceasta privinta tehnicile pe care le utilizam difera in functie de necesitatile si preferintele pacientului.

De ce la noi

Consideram ca estetica dentara si faciala este disciplina medicinii dentare dedicata artei de a reda zambetul natural, disciplina prin care un medic dentist isi demonstreza in cel mai vizibil mod maiestria. La fel ca in cazul tuturor procedurilor utilizate in cadrul cabinetului nostru, si in ceea ce priveste estetica dentara si faciala acordam o atentie sporita materialelor si aparaturii folosite.
Prin utilizarea conceptului “Digital Smile Design” ne permite vizualizarea viitorului zambet prin aplicarea lucrarilor protetice si realizarea modificarilor dorite de pacient inaintea realizarii lucrarii propriu-zise. Altfel spus, cu ajutorul pozelor facute in cabinetul nostru, putem realiza o simulare a viitorului zambet, asupra careia pacientul trebuie sa isi dea acordul. Astfel ca, prin aceasta procedura, realizam impreuna zambetul dorit, original si care sa va reprezinte.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.