implantologie dentara

 

Date generale despre implantologie dentara

Implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a unui dinte lipsa. Actualele tehnici permit medicilor dentisti sa aplice un dinte artificial indiferent de situatia (carii, boli parodontale, accidente, varsta etc.) care a condus la pierderea celui natural.
Implantul dentar este un dispozitiv artificial de titan confectionat pentru a inlocui radacina dintelui care lipseste si se foloseste ca suport pentru coroane, proteze fixe si mobilizabile. Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un dinte nou, este o solutie care confera o senzatie naturala, prin care pacientii pot redobandi un zambet functional si sanatos. Altfel spus, un implant dentar bine realizat are aceeasi functie ca si radacina unui dinte natural, prin faptul ca ofera sprijin unui nou dinte.

Procedurile de implantologie dentara pe care le utilizam

Ca si in cadrul oricarui serviciu oferit de cabinetul nostru, toate etapele de lucru si procedurile de implantologie dentara sunt detaliate pe larg, in urma unui consult amanuntit. Astfel, pacientul va sti in permanenta care sunt etapele pe care va trebui sa le parcurga si ceea ce presupun acestea.
Recomandam intotdeauna implanturile ca cele mai bune optiuni pentru inlocuirea dintilor pierduti, deoarece:

  • ofera o estetica si o functionalitate naturala;
  • nu necesita modificarea anatomica a dintilor vecini, ca in cazul protezarii clasice;
  • prin implantologie dentara, osului nu i se permite sa se resoarba.

De ce la noi

Cu ajutorul tehnicilor pe care le utilizam in toate procedurile de implantologie dentara, inserarea unui implant este usoara, iar recuperarea rapida. In functie de anumiti parametri ai consistentei sosului dumneavoastra, veti putea pleca dupa procedurile de implantologie dentara cu dinti provizorii pe implanturi, dinti cu care puteti zambi, vorbi si hrani.
In acelasi timp, modalitatile prin care realizam implantul ne ajuta sa redam aspectul natural al dintilor. Si nu ne referim aici doar la estetica dintilor, ci si la functionalitatea acestora.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.