Post implant

O sangerare usoara este normala in primele 24 de ore. Nu luati aspirina; poate produce sangerare, deoarece are rol anticoagulant. Sangerarea excesiva (gura se umple rapid cu sange) poate fi controlata prin muscarea unei comprese sterile.

Citeste mai mult →

Post-tratament canal

Este normal sa simtiti disconfort cateva zile dupa tratament, mai ales in timpul masticatiei. Experienta arata ca, daca a existat durere inainte de tratament, foarte posibil ca ea sa persiste intr-un grad mai scazut cateva zile dupa tratament.

Citeste mai mult →

Post extractie

Va puteti astepta la disconfort, sangerare si/sau inflamatie in urmatoarele 24 de ore. Vindecare initiala dureaza aproximativ de la o saptamana la doua saptamani. Gingiile se vindeca in trei – patru saptamani si vindecarea completa a osului se face in aproximativ sase luni.

Citeste mai mult →

Post-sinus lift

Este normal sa va umflati dupa operatie. Pentru a preveni edemul post operator, aplicati gheata sau un prosop rece pe fata in primele 12–24 de ore. Aplicati alternativ cu 10-20 de minute pauza, timp de ora sau chiar mai mult daca este necesar.

Citeste mai mult →

Intretinere proteza

In perioada initiala de adaptare: nu scoateti protezele din gura in primele 24 de ore, deoarece medicul stomatolog va va programa in ziua imediat urmatoare celei in care au fost gata protezele…

Citeste mai mult →

Post-albire

Durata rezultatelor depinde in mare masura de dumneavoastra. Practicand o buna igiena orala si un periaj corect, in special dupa consumarea de alimente colorate sau bauturi, rezultatele pot dura cativa ani (3-5 ani).

Citeste mai mult →

Sfaturi pentru o igiena orala corespunzatoare

O igiena orala corespunzatoare se realizeaza prin urmarea unor reguli simple, care odata cunoscute si aplicate impiedica aparitia afectiunilor buco-dentare, indiferent de varsta si de etapele prin care trecem.

Citeste mai mult →

Instructiuni pentru albirea dentara la domiciliu

Albirea dentara efectuata acasa, dar sub indrumarea medicului stomatolog, este metoda cea mai recomandata de noi pentru o albire totala. Prin albirea dentara la domiciliu, structura smaltului dentar este cea mai putin afectata.

Citeste mai mult →

Indicatii aparat dentar fix

Rezultatele, de multe ori spectaculoase ale tratamentului ortodontic pot fi insa umbrite de o igiena precara pe perioada purtarii bracketilor. Asfel, depunerea de placa bacteriana poate duce la aparitia cariilor sau zonelor albe de demineralizare.

Citeste mai mult →

Indicatii in timpul tratamentului de endodontie

Obturatia provizorie va protejeaza dintele pana la aplicarea restaurarii definitive. Uneori se desprind bucati din ea, acest lucru nu reprezinta o problema, dar este bine sa fie prevenit prin respectarea indicatiilor.

Citeste mai mult →

Indicatii in timpul lucrarilor dentare

Pana la finalizarea lucrarii dentare definitive, va recomandam sa purtati lucrari dentare provizorii. Perioada de proba, cu dintii provizorii, are un rol important in acomodarea cu noile lucrari dentare.

Citeste mai mult →