Lucrari dentare – cimentarea provizorie

Pana la finalizarea lucrarii dentare definitive, va recomandam sa purtati lucrari dentare provizorii. Perioada de proba, cu dintii provizorii, are un rol important in acomodarea cu noile lucrari dentare.
Masticatia: Evitati masticatia cel putin o ora dupa tratament, pentru a permite priza (intarirea) completa a cimentului provizoriu. In cazul in care in sedinta de tratament s-a facut anestezie locala, evitati masticatia pana cand semnele anesteziei dispar complet. Evitati alimentele dure sau lipicioase si guma de mestecat.
Igienizarea: Periajul dintilor se face normal, inclusiv la nivelul lucrarii cimentate provizoriu. Ata interdentara trebuie utilizata cu prudenta la nivelul lucrarilor cimentate provizoriu, indepartand firul din spatiile interdentare prin miscari orizontale. In functie de situatia dumneavoastra specifica, va vom recomanda perii sau ate interdentare speciale, precum si alte mijloace de igienizare. Daca dintii sunt sensibili la temperaturi extreme, folositi o pasta de dinti desensibilizanta.
Medicatia: Este normal ca dintii sau unele zone ale cavitatii bucale sa fie sensibile câteva zile dupa interventie. Totusi, nu luati nici un medicament fara recomandarea medicului.
Este normal ca zone mici din lucrarea provizorie sa se uzeze, sa se fractureze sau sa se decimenteze. In cazul acesta, va rugam sa ne contactati.

Lucrari dentare – cimentarea definitiva

Pentru ca procesul de vindecare dupa efectuarea unei cimentari definitive sa fie cat mai rapid, este indicat sa respectati urmatoarele:

    • In cazul in care aveti anestezie locala asteptati pana la remiterea completa a acesteia.
    • Dupa cimentarea definitiva a lucrarilor protetice, este normal sa aveti o senzatie de tensiune la nivelul dintilor sau chiar o jena la nivelul gingiilor. S-ar putea sa aveti nevoie de un analgezic. Acest disconfort va ceda in perioada de acomodare cu noile lucrari dentare. Daca senzatiile neplacute persista mai multe zile, va rugam sa ne contactati.
    • Igienizarea se realizeaza normal si la nivelul lucrarilor dentare, trebuie sa folositi in continuare apa de gura si ata dentara.
    • Odata ce s-a cimentat definitiv o lucrare, veti beneficia de toate avantajele ceramicii, adica estetica si rezistenta. Incercati sa evitati socurile termice si mecanice protejandu-va in acest fel atat lucrarile protetice, cat si dintii naturali.
    • Dupa cimentarea definitiva veti fi chemat la cabinet pentru controale periodice ale lucrarii si pentru igienizarea acesteia. Este necesar sa respectati aceste controale.

Pentru orice intrebare sau nelamurire, va rugam sa ne contactati din timp. Echipa noastra este pregatita si dispusa sa va ofere consultanta atat in timpul, cat si in urma lucrarilor dentare.