odontologie

Date generale despre odontologie

Odontologia este specialitatea stomatologica care trateaza lezunile carioase si cele necarioase – fracturi, distrofii, leziuni de uzura dentara. Aceasta terapie de restaurare dentara este o latura a proteticii care restabileste integritatea dintilor naturali. Restaurarile protetice pot fi directe – obturatiile, sau indirecte – unidentare si pluridentare (incrustatii, coroane, punti).
In mod frecvent, dintii sunt distrusi de carii. Acestea penetreaza structura dintelui si duc la modificari anatomice la suprafata lui. Modelarea suprafetelor dintilor este importanta, atat din punct de vedere functional cat si estetic. Daca nu se realizeaza reconstituirea anatomica a dintilor, apar deficiente in ocluzia pacientului si implicit in masticatie.
Cu cat leziunea dintelui este descoperita mai devreme, cu atat cresc sansele ca dintele sa ramana cat mai aproape de forma initiala, fara a mai fi necesare interventii de odontologie majore. Astfel ca, se recomanda controalele periodice pentru depistarea schimbarilor, prevenirea si tratarea cariilor in faza incipienta.

Procedurile de restaurare odontologica pe care le utilizam

  • Obturatii metalice;
  • Obturatii fizionomice;
  • Incrustatii sau obturatii indirecte – Inlay si Onlay (coroana partiala);
  • Fatetari;
  • Coroane si punti dentare.

De ce la noi

Consideram ca „modelarea unui dinte frontal este teza de doctorat a fiecarui stomatolog”, reusita interventiei reflectandu-se in obturarea dintilor frontali. Acest proces trebuie realizat de asa maniera incat sa nu se observe faptul ca pacientul este posesorul unei obturatii pe dintele respectiv. In acest scop, in cadrul interventiei de odontologie folosim materiale de reconstituire de ultima generatie, cu o rezistenta crescuta in timp.
Iar rezultatul nu intarzie niciodata sa apara. Prin folosirea acestor materiale si datorita tehnicii pe care o utilizam, estetica dintelui, ca urmare a interventiei de odontologie, este identica cu cea a dintelui natural. Bineinteles, in rezultatele pe care le avem, o contributie majora o au si cursurile de perfectionare a tehnicilor de realizare a obturatiilor, la care echipa noastra participa constant.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.