Ortodontie

Date generale despre ortodontie

Ortodontia este parte a stomatologiei care se ocupa cu prevenirea si tratamentul pozitiilor defectuase ale dintilor, prin asezarea in pozitie normala a dintilor pe arcadele dentare. Altfel spus, prin procedurile de ortodontie, dintii strambi sau aliniati incorect sunt asezati in pozitie corespunzatoare.
Este indicat ca, inca din perioada copilariei, prin vizitele regulate la medicul stomatolog, sa se intercepteze anomaliile dentare. In caz contrar, odata ajunsi la maturitate, procedurile de ortodontie devin mai complexe.

Procedurile de ortodontie pe care le utilizam

Tratamentul ortodontic se realizeaza prin diverse tipuri de aparate. In urma unei analize amanuntite a tipului de anomalie, recomandam tipul de aparat corespunzator: fix sau mobil, pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor.
Durata tratamentelor ortodontice depinde de gravitatea anomaliei si varsta pacientului. In functie de aceste doua principale criterii, stabilim si personalizam procedurile care trebuie urmate si tipul de aparat potrivit pacientului.
Bineinteles, plecand de la recomandarile noastre, ajungem la preferintele pacientului, care poate alege tipul de aparat dorit, precum si personalizarea acestuia.

De ce la noi

La fel ca in cazul tuturor serviciilor pe care le oferim, si in ceea ce priveste tratamentele de ortodontie folosim tehnologiile si materialele de ultima generatie. Si nu ne rezumam la atat. Pentru ca medicina dentara este intr-o continua evolutie, medicul nostru specializat in ortodontie se afla intr-o continua perfectionare. Toate acestea, pentru ca zambetul pacientilor nostri merita cele mai bune si performante tehnici si aparaturi.
La fel cum fiecare persoana are trasaturi proprii, fiecare zambet este diferit si trebuie sa transmita asta. Pentru noi, ortodontia nu inseamna a aduce zambetul la un anumit standard de frumusete, ci a oferi fiecarei persoane zambetul care sa ii dea incredere in sine. Astfel ca, prin tratamentele de ortodontie pe care le efectuam, nu ne rezumam doar la alinierea dintilor, ci investigam amanuntit tipul de anomalie, pentru care recomandam aparatul potrivit.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.