pedodontie

 

Date generale despre pedodontie

Pedodontia este denumirea pentru stomatologia pediatrica – acea parte a medicinei dentare care se adreseaza celor mai tineri pacienti, copiii. Tratamentele de pedodontie sunt proceduri importante in viata oricarui copil, incepand de la cele mai mici varste, deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercusiuni in viata adulta.
Stomatologia copilului este mult diferita de stomatologia adultului. Inca din aceasta perioada se pot preveni anumite modificari dentare, motiv pentru care, monitorizarea sanatatii orale a copilului este esentiala. Vizitele regulate la stomatolog, inca de la aparitia primilor dinti, influenteaza in bine zambetul si sanatatea orala a viitorului adult.

Procedurile de pedodontie utilizate in cabinetul nostru

Consideram ca, poate chiar mai mult decat in cazul adultilor, tratamentul copiilor necesita o atentie deosebita in privinta comunicarii dintre pacient si medicul stomatolog, deoarece primele vizite ale micutilor la cabinet le influenteaza increderea in sistemul stomatologic. De aceea, inainte de a porni orice tratament de pedodontie, incercam sa gasim, alaturi de parinti, calea de comunicare potrivita fiecarui mic pacient in parte.
Principalele tratamente de pedodontie pe care le efectuam:

  • Fluorizari realizate in cabinet;
  • Sigilarea dintilor permanenti;
  • Interceptarea anomaliilor dentare si rezolvarea acestora inca de la primele semne, pentru a impiedica malpozitionarea dintilor.

De ce la noi

Stim ca rolul nostru nu consta doar in elaborarea si aplicarea tratamentelor de pedodontie, ci se extinde in educarea copiilor in privinta ingrijirii corecte a dintilor. Treptat, copiii trebuie sa dobandeasca tehnicile necesare pentru a-si ingriji singuri si intr-un mod corect dintii, iar in acest proces, alaturi de parinti, noi, medicii dentisti, avem un rol esential. De aceea, echipa noastra nu se rezuma la efectuarea tratamentelor de pedodontie, ci se straduieste sa gaseasca intotdeauna calea pentru a-i educa in privinta:

  • Profilaxia anomaliilor dento-maxilare;
  • Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale;
  • Controlul placii bacteriene;
  • Indicatii pentru periajul dentar si igiena bucala corecta.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.