profilaxie-dentara

Date generale despre profilaxie

Cu toate ca dintii sunt cei mai puternici din organism, ei pot fi atacati si distrusi de bacterii. Profilaxia dentara este modalitatea de prevenire a imbolnavirii dentare si a complicatiilor, in cazul in care afectiunile exista deja.
Majoritatea problemelor dinților pot fi prevenite, iar prin preventie nu s-ar mai ajunge la micile „neplaceri” experimentate la stomatolog. Prima, si cea mai importanta masura luata in acest sens este realizarea unei igienizari riguroase si sanatoase.
In acelasi timp, respectand vizitele regulate la stomatolog reduceti semnificativ costurile alocate recapatarii sanatatii dintilor.

Procedurile de profilaxie utilizate in cabinetul nostru

Profilaxia este un proces sistematic, pe durata caruia vom urmari si identifica starea sanatatii orale, pentru depistarea problemelor si dezvoltarea unui tratament personalizat de igienizare si profilaxie. Procedurile pe care le efectuam sunt:

  • Identificarea si indepartarea placii bacteriene;
  • Fluorizari;
  • Sigilarea santurilor si fosetelor;
  • Detartraj si periaj profesional;
  • Control periodic.

De ce la noi

Consideram ca, pentru sanatatea orala a fiecarui pacient, este necesara acordarea unei atentii deosebite comunicarii dintre pacient si echipa medicala. De aceea, echipa noastra nu se rezuma la tratarea afectiunilor deja existente, ci este pregatita sa acorde sfaturile necesare pentru mentinerea sanatatii orale.
La finalul sedintelor de igienizare (procedura principala in profilaxie), tratam dintii cu pasta care remineralizeaza structura dentara, lucru care va avea efecte pozitive vizibile in timp asupra danturii.
Cabinetul nostru functioneaza pe baza programului de recall. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa tineti evidenta ultimei vizite la stomatolog, fiindca, datorita acestui program, veti fi anuntat cand au trecut 6 luni de la data ultimei vizite la noi. Consideram acest program foarte util, atat pentru dumneavoastra cat si pentru noi. Pentru dumneavoastra, deoarece va scuteste de inca o grija pe care trebuie sa o purtati, iar pe noi ne ajuta in asumarea raspunderii referitoare la sanatatea orala a a fiecarui pacient in parte.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de modalitatile in care este recomandat sa va ingrijiti dantura inaintea, in timpul sau in urma fiecarei proceduri stomatologice, accesati sectiunea indicatii utile pentru pacienti.